Home
Nieuws
U … en de club
Agenda
Volgende Tochten
Inschrivingsformulieren
Fotoalbum
Videotheek
Laatste Infoclub
Contact
En Français
DE 4x4 FESTIVAL CLUB | Welkom
In het teken van de familiale en toeristische tocht

 

NieuwsEen woordje uitleg

We begonnen ons laatst woordje met de woorden: "oef… het is opnieuw vertrokken!”.
We zijn inderdaad opnieuw vertrokken maar in mineur. We hebben goed maar ook minder goed nieuws.

We zullen beginnen met het meest pijnlijke. Velen kennen het Gallische dorp dat ons al jaren verwelkomt ter gelegenheid van onze tocht van de wapenstilstand. We ontvingen het droeve bericht van mevrouw Hergott dat haar man Lucien, de baas van het dorp, overleden is. Lucien is gevallen en heeft zich daarbij ernstig verwond aan het hoofd. Na transfers naar twee verschillende ziekenhuizen is hij helaas overleden.
We hebben natuurlijk uw en onze condoleances overgebracht. Enorm goede herinneringen aan hem zullen voor altijd in onze gedachten blijven.

Nog altijd onder het hoofdstuk “minder goede nieuws”.
Is het vanwege de rottige crisis of is het wegens te weinig enthousiasme. Bij gebrek aan deelnemers waren we gedwongen om onze uitstap naar de Jura te annuleren. Om dezelfde reden hebben we net beslist om ook de Romeinse te annuleren.

Als we je ook vertellen dat we met een kleine groep deelnemers naar Polen zijn gegaan (te weinig auto's), zal je al dit minder goede nieuws gemakkelijker begrijpen.

Wat de goede nieuws betreft, we zijn verheugd aan te kondigen dat de club onder haar organisatoren een nieuwe grootmoeder heeft. Inderdaad, Mélanie, de dochter van Nathalie is net bevallen van de kleine Milo. Dit maakt Nathalie tot een nieuwe maar heel blije Mamichka.

Herinneren jullie nog dat we de datum van de 4x4 Festival Club ritten verplaatst hebben van 17 naar 3 september?
Wel de reden hiervoor is dat Lara de dochter van onze vriend Boubou, op 17 september getrouwd is.

Die zaterdag waren we allemaal op het feest van geluk voor het bruidspaar maar natuurlijk ook voor de ouders.
Aan Nathalie, Boubou en Ewa hebben we natuurlijk ook jullie en onze felicitaties overhandigd.

Om nu terug te komen op onze volgende uitstappen: Philippeville en de wapenstilstand.
We hebben voldoende registraties zodat we jullie kunnen informeren dat ze zullen plaatsvinden. Voor beide uitstappen zijn er nog enkele plaatsen vrij omdat, zoals u elders zult lezen, we in Verdun het reserveren van een tweede hotel overwegen.

Het clubleven


Een beetje indiscreet …

Ondanks de economische situatie was de club gelukkig in staat om enkele evenementen uit te voeren, tot vreugde van de organisatoren (blij dat ze niet voor niets gewerkt hebben).
In juni gingen we naar de Opaalkust voor de vuurtorenrit, een rit van Calais naar Tréport. We hebben één dag minder gereden. Deze rit werd vervangen door een dagje in het zand spelen op het “terrein van Marquenterre”.
Deze uitstap verliep aangenaam wat de rondrit betreft maar het moet gezegd dat voor de begeleiding in het Marquenterre-gebied we al meer bekwame gidsen gehad hebben.
Deze waren niet echt gericht op de fauna en flora en wat het terreinrijden betreft, moest Boubou hen zelfs berispen. Het was platte commercie!!! Zonde, want ook de prijs blijft maar exploderen.
Om redenen die al in het kleine woord werden genoemd, was Boubou alleen om de uitstap in Polen te "beheren". Bij zijn terugkeer vertelde hij ons dat het acht zware dagen geweest zijn met heel wat druk om een “goed beheer” te realiseren. Dit bewijst duidelijk dat het voor de begeleiders niet echt een sinecure of … een vakantie is!
Het beheer van de hotels is inderdaad erg moeilijk gebleken, wat in voorgaande jaren niet het geval was.
De lijst van deelnemers die ze naar de receptie hadden gestuurd was onvolledig waardoor er een probleem was met het verdelen van de kamers of men vergat het peritief dat ze na de binnenkomst zouden serveren, …
Maar dit alles was snel vergeten dankzij de gebruikelijke ontvangst van de boswachter die ons zo'n dertig kilometer in het Natura 2000 bosrijke gebied liet rijden of de twee speelterreinen waar iedereen zich vermaakte of de restaurants die ons 's middags een uitzonderlijke traditionele keuken deden ontdekken.
We zullen natuurlijk de verscheidenheid aan regio's die werden doorkruist, niet vergeten waardoor elke monotonie van de ontdekte landschappen ontbrak.
Aan het begin van het tweede semester organiseerden we de traditionele tochten van het 4x4 Festival met, zoals te verwachten in deze gecompliceerde periode, iets te weinig deelnemers. Maar ook hier is het gezegde vrij actueel: het waren de afwezigen die ongelijk hadden, want de blije gezichten en de opmerkingen bij aankomst deden ons begrijpen dat vele actoren, zo niet allemaal, een prachtige dag hadden doorgebracht zowel op het terrein als tijdens de toeristische rit. Zelfs als de modder was vervangen door stof.

De dag verliep zonder haperingen. Gelukkig, want op het Domaine van Bilstain wachtten de openers en organisatoren 1u30 om bediend te worden, waarbij uiteindelijk de manager de bestelling zelf in handen moest nemen, om de laksheid van de garçon te compenseren.
Dezelfde manager zag dat het "kleine" dochtertje van een van onze deelnemers moe was en legde haar in bed. Het is geweldig van hem… maar zonder de vader te informeren, was het even paniek!!!

De 4x4 Festival club.Chaussée de Battice, 5 || 4607 Berneau || Belgique ||Tél: +32(0)4 374 22 01 || GSM: +32(0)475 89 63 68 || 4x4festival@skynet.be
Home | Nieuws | U… en de club | Agenda | Volgende Tochten | Inschrivingsformulieren | Fotoalbum | Videos | Laatste Infoclub | Contact